Tiistai on meidän taloudessa siipipäivä Kultakuumen (Gold Rush) kanssa. Aikalailla jo puolison tapaamisesta lähtien, muutama vuosi sitten on tiistaisin katsottu uusin jakso Kultakuumetta Discoveryltä ja samalla syöty tuhti iltasapuska. En oikein muista miten siivet tuli tähän mukaan, aluksi oli jotain muutakin sapuskana, mutta jossain kohdin se sitten vakiintui siiviksi. Nyt pitänee vain miettiä jotain uutta, koska uusin kausi tuli päätökseen 17.3. ja uuden kauden alkuun on aikaa vielä semmoinen 7 kuukautta 😱

 

Resepti on hyvin yksinkertainen: paketti Atrian Hornet Habanero siipiä, kasviksia, aurajuustoa sekä valkosipulidippi. Semmonen kombo, että maha kiittää!

 • Atria Hornet Habanero -siipiä 1,5kg (sopivasti kahdelle)
 • 2 kpl Golden Delicious omenoita lohkoina (tai muu kiinteä omena, esim. Honey Crunch)
 • 2-4 porkkanaa
 • Puolikas kurkku
 • Varsiselleriä pari varren palaa
 • Valio Aurajuusto (ainut oikea maku)

 

Valkosipulidippi

 • Arla Lempi Creme Fraiche
 • 2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna (ei puristeta)
 • Noin teelusikallinen suolaa (saa olla mieluummin hieman liikaa suolaa kuin liian vähän)

 

Siipien valmistus

 • Pellille irralleen toisista, nahkapuoli ylös
 • Uuni 250℃ ja siivet keskitasolle
 • Tasalämmöllä 20 min
 • Kiertoilmagrillillä (tai grillillä) 10 min

 

Lisäksi sitten meillä pyöritellään omissa astioissa (makutottumuksien vuoksi) kastikkeissa. Itse käytän (noin 800-900g siipiä) reilu puoli desiä Siipiweikkojen X-Hot -kastiketta ja lisäksi hieman vajaa puoli desiä Hot Garlic -kastiketta. Nämä on kuulemma liian etikkaisen makuisia niin puoliso käyttää Pete Hank’s siipikastiketta. Nämä on makuasioita joista ei voi sanoa juuta eikä jaata, sillä mennään mikä maistuu hyvälle.

Moni on sanonut ettei ole noita Habanerosiipiä maistanut koska ne on liian tulisia, mutta kuitenkin syönyt Atrian Hornet Tulisesti maustettuja -siipiä. Nämä habanerosiivet ei ole paljoakaan tulisempia, mutta tuon Habanero-chilin takia maultaan paljon parempia, suosittelen maistamaan. Aluksi meilläkin syötiin Tulisia ja Extra tulisia kun tuo puoliso oli hieman epäileväinen Habanerojen liialliseen tulisuuteen. Mutta sen kerran kun maistoi niin paluuta ei enää ollut, maku on vaan niin paljon parempi.