Idea oli, että pitäisi päästä lähistöllä sijaitsevalle järvelle Kuhaa narraamaan. Pieni kalustukseen sopiva vene löytyy, mutta se on mökillä, eikä venetraileria ole. No, tuumasta toimeen ja etsimään veneprojektia jonka voi sitten hyvillä mielin jättää järvelle.

Terhi 375

Projektivene peräkärryssä

Lapualta löytyi sitten Terhi 375 jossa oli ”pieni” reikä pohjassa. Noh, kun halvalla saa ja tykötarpeet eivät mitään älyttömiä maksa niin projektia hakemaan.

Koska sitä traileria ei ollut niin piti saada kärry lainalle, kuomukärryynkään tuo ei oikein mahdu. Kärry järjestyi ja venekin sinne mahtui sopivasti niin sai kuljetettu kotia,

Kotona vene sitten trukkilavoista tehdyille pukeille ja hommiin. Muutamia pieni jälkiä oli ”pienen” rei’än lisäksi, mutta niihin riitti kevyt täyttö lasikuitukitillä, tai ainakin niin tein.

Tämä reikä on tosiaan varmaan tullut, kun venettä on nosteltu vedestä pois tms., mutta paikkaus on kyllä koitettu tehdä hätäisesti. Pikkuisen lasikuitu- ja muovikittiä käytetty, ei merkkejä lasikuitumaton käytöstä. Toki vene on muovia, mutta silti itse käytän edellä lasikuitumattoa tämän paikkaamiseen.

Hiontaa ja irtopaskojen poistamista ennen kuin aletaan paikkaamaan kunnolla. Ja tuota muovikittiähän tuossa sitten möykkynä riitti.

Pieni reikä veneen pohjassa

Paljon sai naputella ja hioa muovikittiä pois, mitä siihen oli joku yrittänyt paikkaukseen laitella.

Pohjassa olevan rei’än paikkaus

En muista kuinka monta kerrosta laitoin lasikuitumattoa, mutta monta niitä tuli, että varmasti kestää kolinat ja raapimiset erilaisia alustoja vasten. Tähän riitti sopivasti Paklan Lasikuitusarja 0,3l. Muutama kerros aina kerrallaan ristiin ja sitten antaa kuivua. Ja sitten taas sama homma.

Kerroksia ollessa tarpeeksi ja oli läpikuivunut niin sitten vetäisin vielä lasikuitukitillä kaiken piiloon ja varmistamaan tälläkin kerroksella että pysyy vesi ulkona.

Ei ollut taisisin jälki muovikitin jälkeen, mutta sen sai hiomalla korjattua, toki enemmän työtä hiomisessa, kun ei heti tasaiseksi kitillä saa.

Sisäpuolen pinta vaatii vielä työtä, mutta se ei haittaa kalastukseen. Sisäpuolellakin on paikkailtu miten sattuu ja muovikitit irtoilee.

Penkkeinä toimineen levyt oli niin lahoa ettei istumista kestäneet. Nämä korvasin katoksesta löytyneillä höylätyillä 2×4″ parruilla (ei valitettavasti kuvaa). Kokeilen aluksi ohuempaa, mutta antoi periksi tälläisellä 95kg pikkukaverilla.

Veneen maalaus

Veneen korjatut osat käsittelin / maalasin Pakcem TopCoatilla, tämän jälkeen vetäisin aiemmasta projektista jäänyttä teollisuuskäyttöön tarkoitettua 2K mustaa maalia vielä suojaksi. Saa nähdä miten maalipinta pysyy, toki sillä ei nyt suurta merkitystä ole, kunhan vesi pysyy ulkona 😅

Terhi "Racing Black" 375
Terhi ”Racing Black” 375