En aloita samalla värssyllä kuten joka juhannuksena (vähäluminen ja blaa blaa…) vaan sanon että olihan mukava ja ei niin tarkkaan suunniteltu juhannusviikonloppu, mukaan mahtui pari yllätysvierastakin. Kelikin oli suhteellisen hyvä loppujen lopuksi vaikka säätiedotus lupasikin sadetta lauantaille.

Mutta perjantaina puolen päivän jälkeen suunnattiin puolison kanssa mökille. Mukana oli järkyttävä määrä sapuskaa, mutta toisaalta tarkoitus oli toki valmistaa 3 päivän sapuskat ja vieraitakin oli tulossa käymään.

Näkymä mökille saavuttaessa on aina yhtä rauhoittava.

 

Ruuan ja juoman kanssa on isomman porukan tai useamman päivän kanssa tietynlainen ongelma, koska jääkaappi on suhteellisen pieni. Onneksi on pieni maakellari keittiön lattian alla jonne mahtuu hyvin ne ruuat ja juomat jotka pärjäväät noin 10 asteessa. Kätevää, koska silloin ei näy jääkaapissakaan kaikki se alkoholi mitä mukaan on otettu.

 

Grillissä oli viikonlopun aikana kaikenlaista ruokaa joita sai vesi kielellä odotella. Oli ribsejä, mörköpötköä (olisko ollu sisäfilettä), broilerin filettä, vartaita, maissia ynnä muuta ja lisäksi vielä uusiaperunoita. Kyllä näillä nälkä lähti.

 

Viikonlopun aikana saunottiin myös paljon, naisväki kävi vielä aamusaunassakin iltasaunomisten lisäksi. Ja kun kerran juhannus oli niin vihtahan piti olla saunoessa. Vihta on kyllä tuoksunsa vuoksi ihan hemmetin hyvä saunassa sen lisäksi että sillä hakkaamalla lähtee veri kiertämään. Mutta se sotku mitä siitä tulee on sitten ihan järkyttävä ja rasittava siivota, toki jossain pitää kärsiä.

 

Aamuina huomasi että mukana oli naisia, ei meillä äijien kesken ole tälläisiä aamupalapöytiä näkynyt. Äijien kesken on ollut joku kuiva leipä, rahkaa tai yogurtti sekä kahvia. On se toki mukava näinkin monipuolisesti herkutella aamuisin, ei ole mitään sitä vastaan, ei todellakaan. Tarjolla oli pekonia, kasviksia, kroisanttia, keitettyjä munia, mansikoita, mustikkahilloa, raparperipiirakkaa, appelsiinimehua ja muita herkkuja.

 

Lauantaina käytiin aamupäivästä, sadekuuron alkaessa Veljekset Keskisellä, kun ei sinne ole matkaa kuin reilu 20 km. Mitään erikoista ei sieltä lähdetty ostamaan paitsi sisälle laittettava sähköansa hyttysille ja muille rasittaville kavereille. Lisäksi mukaan jäi 8 litran lasinen ja hanallinen juoma-astia, 3 kpl euron (🤣) viinilaseja sekä muutama ruohikkouistin, eli ei mitään erikosita tai järkevää. Paluumatkalla puoliso pysähtyi keräämän pienen kukkapuskan mökille pihapöydälle laitettavaksi. Minähän tietty hieman lainasin sitä, olipa yllätys. PS. vieläkin hengissä vaikkakin niittyleinikkiä saatoin hieman maistaa.

 

Pelkkää huvia se juhannuskaan ei ollut. Mökkihän on tunnetusti työleiri, ainakin niille jotka eivät ole kökällä jokaista naapuri ja kaveri auttanut mitä ihmeellisimmassa töissä. Noh, oli se aika kun piti perunat mullata ja voin kertoa ettei se ollut sunnuntaina kovin mukava homma, olisi pitänyt tehdä jo heti perjantaina. Hommasta kuitenkin selvisin ja perunat saatiin mullattua. Muutama viikko ja näitä syödään maastapäin.

 

Eli hemmetin hyvin meni juhannus. Perjantaina oli vieraita, lauantaina oli yllätysvieraita. Oli ruokaa ja juomaa, hauskoja juttuja ja lentäviä lauseita. Sekä sauna ja koivuvihta (pitääkö joskus kokeilla tehdä männystä 😜), niistä se juhannus on tehty.

Mitä sulle kuuluu juhannuksen taikoihin tai perinteisiin? Itselle riittää mökki, sauna ja koivuvihta. Ei ole edes pakko grillata, mutta nuo kolme pitää olla. Toki ehkä sitä voi joskus luistaa ja viettää kaupungissa koko juhannuksen mutta vielä tähän ikään en ole sitä tehnyt (siitä lähtien kun ole itse päättänyt minne mennä).