Itse olen asti pienestä pitänyt LEGOilla rakentamisesta ja tekniikkasarjat oli mielenkiintoisimpia. Omassa lapsuudessa ne rakennettiin ensin ohjeiden mukaisesti, niillä hetki leikittiin ja sen jälkeen purettiin. Tämän jälkeen alkoi ehkä se hauskin ja opettavaisin kohta eli se kun itse koitat miettiä, suunnitella ja rakentaa niistä jotain omaa. Tämä vaati paljon mielikuvitusta, kärsivällisyyttä ja kekseliäisyyttä jotta kaikki osat ja palat saadaan sopimaan yhteen. Mutta ei että sitä tunnetta kun sai rankennettua sellaisen mitä halusi (tai ainakin melkein sellaisen). Tähänkin on tullut onneksi sellainen pieni lisä, jolla nykyisistä sarjoista saadaan enemmän irti ilman, että ne ovat yksirakenteisia. Toisaalta tämä ei korvaa sitä omaa mielikuvitusta.

Useissa sarjoissahan on jo ”3-in-1” merkintä eli yhdestä rakennussarjasta voidaan rakentaa kolme erilaista rakennelmaa. Nykyään on varsinkin tekniikkasarjojen puolella sarjoja joita voidaan yhdistää, paketeissakin on näistä selkeästi mainittu. Otetaan nyt esimerkkinä viimeisimmät sarjat jotka vanhempi poika on saanut lahjaksi. Nämä kyseiset sarjat ovat 42072 ja 42073. Toinen taisi tulla joululahjaksi 2018 ja toinen sarja muutaman kuukauden päästä syntymäpäivälahjaksi. Eli ensimmäisellä sarjalla ehdittiin ajella ja kolaroida niin että moottori lentää useampi kuukausi. Jälkimmäiselläkin ehdittiin muutama viikko törmäillä ennen kuin ne yhdistettiin.

 

Näihin eri sarjojen yhdistämiseen tai siis niiden rakentamiseen ei ole kummassakaan paketissa ohjeita, vaan ne täytyy katsoa / ladata LEGOn sivuilta. Rakennusohjeet löytyvät osoitteesta www.lego.com/fi-fi/service/buildinginstructions. Sivuilla ilmenee, että ohjeet ovat vain englanniksi, mutta kuten kaikki jotka ovat näitä rakentaneet tietävät ettei ohjeita tarvitse lukea, niitä vain katsotaan kuvakohtaisesti mikä osa mihinkäkin tulee. Eli hakukenttään sarjan numero ja sivusto antaa ohjeet. Jos et tiedä sarjan numeroa niin sen voi myös yrittää hakea teeman ja/tai julkaisuvuoden perusteella. Haetaan tässä kohdin numeron perusteella ja saadaan kyseiselle 42072-sarjalle hakutulokset, hakutuloksista löytyy sitten myös tämä yhdistelmä 42072+42073 Whack! ’n’ Bash! ja PDF-muodossa rakennusohje.

 

Tämän jälkeen ohje läppärille koko ruutuun ja välilyönnillä aina seuraavaan sivuun/vaiheeseen. Nuorempi poika keräsi oikeanlaisia osia ja yritti rakentaa apuna sen minkä osasi, vanhempi poika rakensi muutoin oikeastaan kaiken. Niin ja itse makasin vieressä matolla ja join kahvia, ei paljon tarvinnut autella kun osaavat niin hyvin rakentaa, sai vain tyytyväisenä katsoa omien poikien rakentelua LEGOiIla.

 

Lopussa oli valmista ja leikit saivat uuden, isomman LEGO auton. Pienemmistä lensi moottori kun niilä törmäsi seinään, tästä isommasta lähtee moottori ja pieni ”ohjaamo”.

 

Tämä yhdistelmä Whack! ’n’ Bash! on nyt kaverina aiemmin tehdylle yhdistelmälle. Nyt on molemmilla pojilla 6-pyöräinen sekä 4-vetoinen LEGO-auto. Näillä autolla on nyt sitten ajeltu pitkän taloa ja törmäilty sinne ja tänne sekä hypittu pienten esteiden yli.

Oikealla olevan aiemman saaadun ja rakennetun yhdistelmän sarjojen numerot ovat 42058 ja 42059.

 

Nyt on lisäksi sitten vielä sarja 42091 rakennettuna odottolemassa joulua, että saadaan siihen yhdistelmän toinen sarja ja päästään niistäkin samanmoinen yhdistelmä tekemään kuin kahdesta, tai siis neljästä aiemmasta sarjasta on tehty. Aina on onneksi jotain mitä odottaa, koska kaikkia ei voi kerralla saada. Ja sinänsä tämä on hyväkin kun nämä sarjat tulee tiputtelemalla lahjoina, vanhat sarjat saa taas ihan uuden elämän ja niillä innostutaan taas leikkimään. Ja onhan se mahdollista toki taas sitten rakennella sarjat myös takaisin alkuperäisiin muotoihin jolloin autoja on tuplamäärä yhdistelmiin nähden. Näitä yhdistelmäsarjoja on varmaan paljon muitakin, mutta nämä ovat ne mihin itse olen törmännyt saatujen ja ostettujen LEGO Technic sarjojen osalta.