Kesä oli totutusti hyvin vähäluminen (vanha juttu, keksi uusi). Kuluvan vuoden mennyt kesä oli erilainen verrattuna moniin edellisiin kesiin, suurimpana muutoksena elämäntilanne. Alkujaan kuvittelin viettäväni kesän vain poikieni kanssa kolmistaan, mutta toisinhan siinä kävi. Alkukeväästä sattui ja tapahtui, löysin ihmisen jonka tunsin vaikka en tuntenut, ihmisen jonka seurassa olin alusta lähtien oma itseni, ihmisen jonka kanssa lähdin rakentamaan tulevaisuutta. Mutta kaikenkaikkiaan kesä 2018 oli uusi sivu elämässäni.

Kesähän alkoi tänä vuonna jo toukokuussa jolloin ensimmäiset lämmöt tulivat ja jäivät. Ensimmäinen kesän reissu tehtiin parisuhdereissuna Tampereelle vailla suurempia suunnitelmia (no Ikeassa oli pakko käydä). Kierreltiin kaupungilla ja bongattiin Niko Kivelä ja Zaanin keikka joten illaksi sitä sitten katsomaan. Yövyttiin Tornissa joka oli kyllä mahtavan näköinen paikka ja hienot näköalat vaikkei ihan ylhäällä oltukaan.

 

Mökin ovea tuli myös paljon kulutettua kesän aikana. Siellä oli hyvä viettää pari kolme päivää kerrallaan kun niin lähellä sijaitsee (reilu puoli tuntia). Kalastettiin, nautittiin ja oltiin vain.

Mökillä oltiin myös vesisotaa poikien toiveesta. Vesisota on kyllä mukavaa, mutta ajatelkaapa sellainen tilanne, että vesipyssyjä on kolme ja osallistujia vesisotaan on neljä. Aivan! Minä jäin vaille mitään mahdollisuutta puolustautua vesisodassa. Olin enemmänkin sivullinen uhri! Noh oli se silti hauskaa !

 

Mökillä piti hieman töitäkin välillä tehdä ettei aika mene pelkäksi olemiseksi ja muistaa ettei se mökki itsestään siistinä pysy.

 

Välillä piti mökiltäkin poistua kun siellä kesäloman aikaan oltiin. Käytiin sitten Alavudella Tusan uimarannalla. Oli kyllä mahtava uimaranta lasten kanssa, vesi oli maksimissaan noin metrin syvää vähintään 50 metriä rannasta, sen jälkeen vasta alkoi syvenemään. Oli helppo antaa lasten leikkiä vedessä kun itse makoiltiin rannalla.

 

Kesälomalla poistuttiin myös maakunnasta, vaikeaa se oli, mutta niin tehtiin. Käytiin nimittäin isommalla porukalla laivalla, tarkemmin sanottuna Viking Gracella, ja Muumimaailmassa. Pojat oli ensimmäistä kertaa laivalla ja olivat kyllä niin ihmeissään että sinne pitää toistekin mennä. Laivalla riitti tekemistä ja näkemistä, leikkipaikat olivat kovassa käytössä ja vanhemmalle pojalle iski Hulahulavanne-epidemia jonka vuoksi ostettiin reissun jälkeen kotiakin oma vanne. Laivalla nähtiin myös Ville Viikinki. Ennen laivaa kuitenkin tutustuttiin ulkopuolelta Turun linnaan, koska oltiin hieman liian myöhään paikalla ja se oli ehtinyt mennä jo kiinni.

 

Laiva lähti illasta matkaan ja ravintolan ikkunasta oli hieno katsella auringonlaskua samalla kun syötiin. Ulkona kannella piti useaan otteeseen käydä katsomassa mitä näkyy ja näkyykö muita laivoja tai veneitä. Ensimmäistä kertaa omaan muistiin oli niin lämmin että kannellakin oli mukava olla eikä viima häirinnyt.

 

 

Merellä seilailun jälkeen yövyttiin Turussa ja heti aamulla suunnattiin sitten Muumeja katsomaan. Kyllä oli pojat niin innoisaan etteivät meinanneet autossa pysyä paikallaan kun Naantaliin ajeltiin. Auto jätettiin Muumiparkkiin ja siitä jatkettiin matkaa Muumibussilla kohta Muumimaailmaa.

 

Muumimaailmassa käytiin myös uimarannalla uimassa. Uiminen kyllä virkisti mukavasti yli 30 asteen lämmössä kun oli puolipäivää jo Muumimaailmaa seikkaillut ristiin rastiin.

 

Kotopuolessa on sitten touhailtu kaikenlaista, on käyty uimarannoilla, pelaamassa minigolfia ja frisbeegolfia, lenkkeilty, pyöräilty, pompittu trampoliinilla ynnä muuta.

 

Niin ja luulitteko etten yhtään enempää ruokaan liittyviä kuvia laita? Väärin luultu! Nyt on niiden vuoro.

 

Kesä on lopuillaan ja nyt innolla katsotaan mitä syksy tuo tullessaan. Kesä oli kyllä mitä parhain ja sitä toivon myös loppuvuodelta. Syksy tulee ja saa taas kaivaa Fondue padan ja Raclette grillin kaapin perältä, vaikka niitäkin kyllä jo käytettiin kesällä, mutta syksyn pimenevissä illoissa näillä valmistetuilla ruuilla vasta nauttiikin.