Takkahuoneen muutos on taas edennyt ja kohta vain rakennetaan, kaikki purkaminen on pikapuolin takanapäin. Takan purku on siis nyt saatu vihdoin päätökseen muutaman apukäden ja -laitteen avulla. Samalla puhkaistiin reikä uudelle ovelle.

Takan pohjan purkaminen ei olisi enää onnistunut ilman laitteita, pohjan tiilet kun oli ladottu miten sattuu. Kaverin appiukolta sain sitten lainaan pari piikkauskonetta ja pari kaveria tuli käsineen apuun. Takan pohja lähti ja tulevan oven kohdalta purettiin myös tiilet pois, mutta jätettiin vielä kipsilevy ehjäksi kodinhoitohuoneen puolelta ettei kaikki pöly leviä sinne. Työnjako oli kätevä: yksi kuskasi moskaa veke, kaksi piikkasi pohjaa sekä seinää. Välillä ehkä myös katsottiin vain kuin yksi teki töitä.

 

Takan pohjan jäljiltä lattiaan jäi tietenkin syvempi kohta joka piti tasoittaa muun lattiapinnan kanssa tasalle. Tässä kohtaa vielä oli mietinnässä, että puretaanko lattialaatatkin ja tasoitetaan pohja laminaatille. Päädyin kuitenkin siihen ratkaisuun, että laminaatti asennetaan laattojen päälle joten takan pohjan aukko tasoitetaan laatan kanssa tasalle. Tässä käytin Bilteman karkeaa betonia, koska se soveltuu hyvin tämänkaltaisessa tilanteessa lattian tasoittamiseen sekä on vielä hyvin edullista. Tasoituksesta ei valitettavasti ole kuvaa, mutta alla kuva kun sain suojamuovit pois ja ympäristön siivottua (paitsi taiteelliset kädenjäljet).

 

Sitten aloinkin jo puuhastelemaan huoneen toisella puolella. Seinältä lähti viimeisetkin hyllyt, taulu ja muut mitä ei ollut vielä tullut irroitettua. Sen jälkeen olikin vuorossa tapetin, lattialistojen ja muiden suojalistojen irroittaminen. Tapetin irroittamiseen ulkoseinästä (betoni) käytön siihen tarkoitettua laitetta jonka olin hankkinut muutamia vuosia sitten Clas Ohlsonilta. Laite taisi maksaa silloin tarjouksessa 29,90e, ja sillä on nyt kahden asunnon tapetit poistettu ja nyt vielä käytetty tässäkin remontissa. Laite on ihan varmasti maksanut jo itsensä takaisin moninkertaisesti. Tapetteja ynnä muita irroittaessa huomasin samalla muutaman jutun mitkä täytyy ottaa huomioon:

  • lattialämmityksen termostaatti/ohjaus pitää siirtää eri paikkaan, on tällä hetkellä seinän palassa mikä poistetaan
  • käytävän toinen valokatkaisija pitää siirtää vanhan käytävän päästä uuden käytävän päähän hieman järkevämpään paikkaan
  • pistorasiat pitää sijoittaa uudelleen molemmin puolin huonetta ettei kaikkia mahdollisia laitteita tarvitse samalle seinustalle sijoittaa tai vedellä jatkojohtoja ympäri huonetta

 

Ikkunan yläreunassa oli peitelevy (laminaatin pala) joka peitti liian matalan ikkunan. Tällä siis peiteltiin edellisen omistajan mittavirhettä ikkunaremontissa. Palan kiinnitys on suhteellisen erikoinen ja se tuli ikkunakarmin päälle joka ei minulle sovi joten sitä piti hieman muokata. Lisäksi eristeet oli miten sattuu asennettu ja ihan varmasti on kylmää vuotanut sisälle tuota kautta.

 

Ikkunalaudan virkaa sisäpuolella toimitti laatoitus joka sai myös väistyä. Muissakin huoneissa olen kyseisen laatoituksen korvannut tasoittamalla pinnan ja maalaamalla sen. Omaan silmään huomattavasti paremman näköinen ratkaisu. Samalla kuvan alareunassa näkyvä pintarasia muutetaan upporasiaksi jolloin se saadaan paremmin piiloon. Rasia on peruja patterilämmityksen aikakaudelta ennen kuin lattia purettiin ja valettiin kosteusvaurion vuoksi ja asennettiin sähköinen lattialämmitys koko taloon 2009.

 

Jäljelle jäävissä seinissä on paljon tasoiteltavaa ja ennen kuin saan uusien seinien materiaalit niin hoidan nämä seinät maalauskuntoon. Tasoitettavia kohtia oli vaikea havannoida kirjavista seinistä joten maalasin seinät yksiväriseksi ja tämän avulla löydän tasoitettavat kohdat huomattavasti helpommin.

 

Remonttia jatketaan taas vähän kerrallaan aina kun aikaa liikenee, tästä en stressiä ota koska talossa pystyy edelleen asumaan remontista huolimatta. Kirjoittelen taas lisää kun saan jotain enemmän aikaiseksi.