Juhannuksena tuli taas mökillä grillailtua (oliko yllätys) ja tällä kertaa yhtenä sapuskana oli lauantaina grillivartaita, maissia, pekonisieniä ja sisäfilettä. Niin ja tietenkin hieman salaattiakin ettei ihan pelkäksi lihan syönniksi mene. Sunnuntaina grilliin meni sitten hampurilaiset.

Mökin pieni keittiötaso aiheuttaa pienimuotoisen kaaoksen kun kaiken yrittää samaan aikaan tehdä, siitäkin kuitenkin selvisin. Hieman huonosti tuli tällä kertaa otettua kuvia, mutta jonkinlainen valmistelukuva kuitenkin löytyy.

Vartaisiin tuli kanafilettä, punasipulia, pekonia ja paprikaa. Kanafileet kuutioitiin sopiviksi palaiksi ja ne maustuivat muutaman tunnin Jack Daniel’s Sweet & Spice kastikkeessa (Jari Mäki Oy), lisäsin sekään vielä ripauksen suolaa ja mustapippuria kaveriksi. Herkkusienistä poistettiin kannat ja täytettiin tällä kertaa Valkosipuli ja yrtit – tuorejuustolla, päälle kietaistiin pari siivua pekonia. Sisäfile oli valmiiksi marinoitu eli sitä ei tarvinnut valmistella mitenkään. Maissit siveltiin voilla ja suolalla.

Salaatissa oli karäkaalia, miniluumutomaatteja, kurkkua, paprikaa, punasipulia ja fetaa, päälle vielä ripaus suolaa ja mustapippuri ja avot! Helppo ja maistuva salaatti.

 

Grillinä ”punaniskagrilli” joka on siis vain kasattu tiiliskivistä ja lämpö hoidetaan sekapuulla (kaikista oma savuarominsa mukaan). Sisäfile heitettiin ensimmäisenä grilliin ja käristettiin pinnat umpeen kivan mustanruskean pinnan kera. Tämän jälkeen file käärittiin folioon ja annettiin rauhallisemmassa päässä kypsyä rauhassa. Tällä tavalla saadaan file pysymään mehevänä. Lopuksi nakattiin muut kaverit ritilälle ja grillailtiin kypsäksi rauhassa.

 

Lopuksi vielä grillattiin juniorille nakit ja hodarisämpylät. Ai että mitä herkkua oli taas tarjolla.

 

Nämä minihodarit ja nakit on todella helppo tehdä esim. saunassa kiukaan päällä foliossa tai paistoastiassa. Monesti mökilläkin saunominen menee sen verran myöhään, että juniorit tarvitsivat jo iltapalan joten se on sitten tällä tavoin hoidettu.

Sunnuntain valmistelusta ei sitten mitään kuvaa ollutkaan mutta eipä tämä paljoa vaadikaan. Jauhelina ihan perus nauta-sika. Mössätään jauheliha (400g), vajaan desin verran aiemmin käytettyä Jack Daniel’s Sweet & Spice soosia, sekoitetaan, lisätään vielä ripaus suolaa ja mustapippuria (ainako näitä samoja?) ja muotailloon 3 piffiä. Grillataan pihvit, lisätään lopuksi puolen sentin siivu kermajuustoa (mitä rasvaisempi, sitä parempi). Kasataan hampurilainen ja väliin vaikka edellisen päivän salaatin jämät valkosipulikastikkeen kera kuten itse tein. Ja ei muutakuin syömään.

 

Jälkkärinä vielä muurinpohjalättyjä (vai lettuja?), reseptin katsoin Valion sivuilta (en minä tälläisiä ulkoa muista). Tämä on hieman hankalaa puulla polttaessa kun tuon lämpötilan pitäminen optimaalisena on suhteellisen haastavaa, mutta kyllä sekin onnistuu tälläisestä keltanokalta muurikan kanssa. Mansikkahilloa ja kermavaahtoa kaveriksi.