Päivä jolloin ajatus tuli taisi mennä jotenkin näin:
”Ompas kaunis kesäinen päivä eikä mitään tekemistä ja yksin kotona, mitä sitä oikein tekisi? Noh, jospa otan ja puran tuon takan pois ja teen takkahuoneesta yhden makuuhuoneen lisää”

Eli siitä se ajatus sitten lähti, takka lähtee! No olen tuota jo aiemmin suunnitellut ja ajatellut tekeväni mutta nykyinen elämäntilanne ja mihin suuntaan se on menossa on antanut niin paljon lisää energiaa ja motivaatiota tarttua näihin isompiin hommiin käsiksi.

Eli lähtötilanne on tämä. Oikealta tulevaa käytävää jatketaan takkaan asti ja takan kohdalta tehdään ovi kodinhoitohuoneeseen. Kodinhoitohuoneen oven (tuo jossa on reikä alhaalla, siis kissanluukku) oikeasta reunasta tehdään seinä vasemmalle ulkoseinään asti takan takaseinän suuntaisesti. Kodinhoitohuone laajenee vasemmalla olevaan ”syvennykseen” ja nykyinen viistoseinä puretaan. Tulee olemaan iso urakka muiden töiden ohella tehtäväksi ja kun asunnossa pitää vielä asuakin samaan aikaan.

 

Pohjapiirustusta hieman korjailin ja piirtelin seinien paikkoja uudestaan. Pohjasta näkee myös aiemmin tekemäni vaatehuoneen päämakuuhuoneessa. Kodinhoitohuoneesta tulee hieman pitkän mallinen tila mutta enköhän jotain sinnekin keksi. Ilmanvaihtokonetta lämmöntalteenotolla olen myös harkinnut asentavani niin sillekin paikkaa jo mallailin.

 

Aikoinaan kun tein remonttitöitä niin työnantaja antoi todella hyvän vinkin: käytä suojaamiseen enemmän aikaa niin vältyt lopussa suuremmalta siivoamiselta ja muilta korjailuilta. Eli kuvassa on nyt ensimmäinen suojamuovikerros paikallaan, lisäsin vielä toisen, hieman paksumman koska tuo ensimmäinen oli aika ohutta muovia.

 

Kunnia sille joka tämän on aikoinaan muurannut, on sitten aivan järkyttävän jykevää tekoa. Tuo vajaan 8 sentin laastikerros pyramidissa oli todella hankala irroittaa vaikka kuinka käytti hienosäätövasaraa (lue lekaa). Takan rakennetta oli myös tuettu monella lattaraudalla.

 

Monta iskua myöhemmin takka alkaa antamaan periksi. Seinällä myös minun taiteellinen kädenjälkeni niiltä kohdin kun piti vetää henkeä ja miettiä miten tämän takan saa purettua aiheuttamatta itselle sydänkohtausta rasituksesta.

 

Homma oli hikistä ja pölyistä. Ilman kunnon hengityssuojainta ei olisi ollut mitään asiaa tuon homman tekemiseen. Homma on vielä kesken ja sitä jatketaan taas lähipäivinä.